Cine sunt cei doi medici eroi care au încercat să salveze pacienții intubați la ATI de la Spitalul din Piatra Neamț

Doi medici specialiști în terapie intensivă, Cătălin Denciu și Pavel Borș, se aflau la serviciu când a izbucnit incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț,

Cei doi au fost afectați de incendiul izbucnit sâmbătă, unde 10 pacienți bolnavi de COVID și-au pierdut viața, arși de vii. 

Cătălin Denciu (FOTO) era medicul ATI de gardă sâmbătă seară.

”El are arsuri de 40%, în zona inferioară a corpului”, a spus un alt medic de terapie intensivă pentru Libertatea, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Denciu face parte dintr-o familie de doctori. Soția sa este medic ginecolog și au doi copii. Colegul său, Pavel Borș, tot medic specialist ATI ”a suferit arsuri doar în zona mâinilor. E e posibil să-și fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei. Ambii medici trăiesc și nici unul nu necesită acum intubare”, a mai spus același doctor care este la curent cu starea celor doi.

„Medicul a reușit să-i scoată pe cei opt pacienți din celălalt salon, înainte ca flăcările să se extindă și acolo. Iar apoi a încercat să-i scoată și pe cei din salonul care ardea deja. Asistenta i-a oferit ajutor. Nu am vorbit cu medicul care a intervenit”, a spus managerul Lucian Micu.

Asistenta medicală a suferit și ea arsuri de gradul I. Dar nu este grav, a mai precizat managerul.

Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț, transferat la Floreasca

Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț va fi transferat la București cu un avion militar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iași de unde va fi luat de aeronavă. Medicul va ajunge la Spitalul Floreasca.

Medicul care a suferit numeroase arsuri încercând să-i salveze pe pacienți va fi dus cu o autospecială la Iași. Iar apoi va fi transferat la București cu o aeronavă militară.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

Ce a declarat Nelu Tataru 

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă mai mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru a mers la Piatra Neamț, apoi la Iași.

10 persoane au murit în incendiul de la ATI COVID 

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, s-a dus spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiul în care au murit 10 persoane. Inițial, au fost șapte decese, dar încă trei pacienți aflați în salonul care a luat foc au murit.

”Medicul de gardă are arsuri pe 40% din corp” a spus ministrul.

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit multiple arusri cu arsuri. El  va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.

2 medici răniți + 1 asistentă

– medicul de pe ATI cu 80% arsuri – cele de gradul 4 pe mâini
– al doilea medic cu arsuri pe mâini
– asistenta rănită, în stare stabilă

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.