Chiliman dă 1,2 milioane de euro pentru construcția unei statui în parcul Kisseleff

Administrația Domeniului Public Sector 1 a atribuit un contract privind construirea unei statui lângă lacul Kisseleff.

Monumentul, denumit „La Fluturi”, va costa aproximativ 1,2 milioane de euro. Ioan Nemţoi, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti plastici români, a semnat un contract în valoare de aproximativ 1,23 milioane de euro cu Administraţia Domeniului Public Sector 1, pentru a realiza lucrarea “La Fluturi”, care va fi amplasată în zona lacului din Parcul Kiseleff din Bucureşti.

Andrei_ChilimanContractul de realizare a lucrării i-a fost atribuit artistului Ioan Nemţoi prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Contractul a fost atribuit pe 3 iulie.
Valoarea totală finală a contractului este de 5.456.000 de lei, fără TVA (aproximativ 1,23 de milioane de euro, la cursul de miercuri al Băncii Naţionale a României, de 4,4347 de lei pentru un euro).

Ioan Nemţoi, în vârstă de 50 de ani, a absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti în anul 1991, cu licenţă în ceramică-sticlă-metal, şi a expus lucrări în ţări precum SUA, Marea Britanie, Franţa, Japonia, Germania, Olanda, Danemarca, Belgia şi Norvegia. Lucrările sale fac parte din numeroase colecţii private din România şi din străinătate ale unor personalităţi precum regele Harald al Norvegiei, Vladimir Putin, Kofi Annan, Emma Nicholson, principesa Margareta a României, potrivit site-ului artistului. Lucrări din sticlă ale lui Nemţoi decorează McLaren Technology Center, clădirea care adăposteşte sediul şi fabrica echipei de Formula 1 McLaren, de la Woking (Marea Britanie).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.