Cel mai scump Paşte din ultimii 10 ani: Preţuri mai mari cu 30%

Masa de paste

Ne aşteaptă cel mai scump Paşte din ultimii ani. Din 2022 şi până în prezent preţurile au fost majorate cu zeci de procente.

CITEŞTE ŞI: Crescătorii de ovine din Arad: Preţul corect al kilogramului cărnii de miel de Paşte este undeva la 45-50 de lei

Mielul de Paşte va intra în categoria delicateselor anul acesta şi asta pentru că puţin îşi vor permite să cumpere unul întreg. Şi ouăle şi laptele, produse care nu pot lipsi de pe masa de Paşte, vor fi mai scumpe în acest an.

Kilogramul de miel

Produsele esenţiale pentru masa de paşte le găsim astăzi în pieţe dar şi în supermarketuri cu 30% mai scumpe decât anul trecut. Dacă în 2022 cumpăram un kilogram de miel cu 30-35 de lei, anul acesta se estimează că îl vom cumpăra cu 40-45 de lei. Asta înseamnă că pentru un miel de 15 kilograme românii vor scoate din buzunare în jur de 675 de lei.

Şi ouăle s-au scumpit faţă de anul trecut, preţul mediu ajunge la 1,5 lei pe bucată, respectiv scumpirea este de 45-50% faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte laptele, acesta a suferit schimbări de preţ de aproximativ 3 lei faţă de anul trecut. În supermarketuri un litru de lapte ajunge să coste chiar şi 9 lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.