Cel mai mare combinat siderurgic din România închide Furnalul 5 pentru lucrări de mentenanță

sursa: Liberty Galati

Colosul siderurgic Liberty Galați a anunțat că va începe un program de mentenanță și îmbunătățiri în valoare de 18,3 milioane de lei la Furnalul 5. Angajații vor fi menținuți cu normă întreagă pe parcursul programului de mentenanță, a transmis Liberty.

Programul, preconizat a fi desfășurat până la începutul anului viitor, va îmbunătăți semnificativ siguranța, stabilitatea, fiabilitatea și eficiența energetică a furnalului.

„În condițiile în care cererea de oțel la nivel european este afectată de provocările macroeconomice, perioada de implementare a programului va permite companiei LIBERTY Galați să îmbunătățească procesul de producție fără a fi afectate livrările de produse către clienți. Lucrările de mentenanță și îmbunătățiri vor cuprinde înlocuirea plăcilor de uzură și a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare și de epurare a gazelor, precum și curățarea cuvei furnalului și a platformelor superioare. Angajații vor fi menținuți cu normă întreagă pe parcursul programului de mentenanță și îmbunătățiri”, a transmis Liberty. 

Potrivit sursei citate, laminoarele LIBERTY Galați vor funcționa la capacitate maximă, compania continuând să ofere clienților produsele și serviciile sale în mod normal. Strategia de preț va fi revizuită în mod constant pentru a se asigura că vânzările mențin o contribuție eficientă.

LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.