Cel mai circulat și cel mai aglomerat drum din județul Galați, extins la patru benzi și modernizat

sursa: CJ Galati

DN25, cel mai circulat și cel mai aglomerat drum din județul Galați, va fi extins la patru benzi și modernizat. A fost lansată licitația pentru modernizarea și extinderea drumului, pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri.

Durata de execuţie a contractului va fi de 36 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, din care 150 zile sunt prevăzute pentru proiectare.

„Modernizarea tronsonului de pe DN 25 va însemna, în principal, conexiunea cu alte drumuri naționale și cu alte proiecte de infrastructură rutieră națională aflate în diferite stadii de implementare în zonă: Drum Expres Brăila-Galați, Drum de legătură între VO Galați și DX Brăila-Galați. VO Galați. DX Brăila-Focșani, Pod Suspendat Brăila, TransRegio Galați-Brăila-Slobozia-Drajna-Chiciu, Autostrada Moldovei(A7). Totodată, va duce de la conexiunea transfrontalieră mai facilă spre vămile aflate în vecinătate: Galați – Giurgiulești (Republica Moldova), Isaccea-Orlovca (Ucraina), Oancea-Cahul (Republica Moldova), potrivit caietului de sarcini.

Este o investiție vitală pentru Galați, având în vedere ca DN25 este cel mai circulat și cel mai aglomerat drum din județ, trafic de aproximativ 6000 de mașini în 24 de ore pe anumite porțiuni, din care aproape 20% sunt camioane.

„De aceea, m-am implicat total și am realizat un parteneriat cu CNAIR pentru a extinde acest drum la patru benzi. Este un proiect uriaș, de peste 300 de milioane de euro, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pentru că vom moderniza toate podurile și pasajele de cale ferată de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu. Mai mult, vom construi poduri și pasaje de cale ferată noi, în imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde și în aceste zone drumul la patru benzi. De asemenea, pentru a reduce numărul mare de accidente de pe acest drum, vom monta, pe toți cei aproximativ 40 de kilometri, parapeți de delimitare a celor două sensuri de circulație.

Practic, drumul va fi modernizat complet de la ieșirea din municipiul Galați, de undeva din zona Tirighina (Borcan) până la Hanu Conachi, la intersecția cu DN25A, drumul care duce către Nănești, pe care îl vom extinde, de asemenea, la patru benzi, până la intersecția cu viitorul Drum Expres Brăila – Focșani.

De aceea, am decis să nu ne oprim la Tudor Vladimirescu, cum era în varianta inițială, și să modernizăm drumul până la Hanu Conachi, pentru a avea un drum modern și mult mai sigur de la Galați până la Autostrada Moldovei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Finanțarea acestei investiții va fi asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului de Transport 2021-2027.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Chiar credeți că astea se fac pentru pulime (civili)? Daca nu le-a pasat atata vreme de noi credeți că le pasa așa dintr-o dată? Cu războiul la granița cred că mai degrabă aceste proiecte de infrastructură sunt menite pentru militarii NATO sa aibă pe unde alerga mai repede și pentru ruși sa aibă ce distruge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.