miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCea mai importantă sală de spectacole a Capitalei intră în renovări după...

Cea mai importantă sală de spectacole a Capitalei intră în renovări după o decizie a premierului Dăncilă

-

Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte temeiul legal pentru plata fondurilor necesare astfel încât lucrările de consolidare şi modernizare a Sălii Palatului să fie demarate la termenele prevăzute, iar lucrările să se încheie la timp pentru desfăşurarea Concursului Internaţional ”George Enescu” din 2018, când se vor împlini 60 de ani de la prima ediţie, şi pentru pregătirea ediţiei din 2019.

Guvernul a modificat în acest scop Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2017 privind înfiinţarea Centrului Cultural ”Sala Palatului”, dând posibilitatea ca plata către RA-APPS a contravalorii proiectului tehnic de consolidare, a investiţiilor şi modernizărilor realizate şi recepţionate să se facă din bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pe anul 2018, nu din bugetul pe 2017 al ministerului, cum era prevăzut. Măsura se aplică şi în cazul activelor fixe şi al obiectelor de inventar, pentru a facilita parcurgerea la termen a tuturor celorlalte etape din cadrul proiectului.

Plata din bugetul pe 2017 nu a fost posibilă, dată fiind aprobarea OUG nr. 109/2017 la finele anului, motiv pentru care nu a mai fost timpul necesar pentru derularea operaţiunilor de trezorerie aferente. Prin ordonanţa respectivă s-a aprobat reînfiinţarea Centrului Cultural ”Sala Palatului”, ca instituţie publică de spectacole şi concerte, precum şi transmiterea imobilului ”Sala Palatului” din administrarea RA-APPS în administrarea MCIN, precizează Guvernul.

Potrivit sursei citate, plata cheltuielilor din cadrul proiectului se va face prin virări de credite, de la cheltuielile aferente programelor cu finanţare rambursabilă la active nefinanciare, aceasta fiind singura posibilitate de intervenţie legislativă care poate asigura în timp util temeiul legal pentru plata contravalorii proiectului tehnic, precum şi a bunurilor din categoria activelor fixe şi a obiectelor de inventar achiziţionate de RA-APPS din fondurile proprii.

Actul normativ aprobat astăzi introduce condiţia semnării protocolului de predare-preluare a imobilului ”Sala Palatului” sub rezerva achitării prealabile de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a sumelor datorate Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...