miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCe va face Ciucă cu conturile pe care le are la băncile...

Ce va face Ciucă cu conturile pe care le are la băncile austriece

-

Ca urmare a refuzului total nejustificat al Austriei de a accepta intrarea României în spaţiul Schengen, tot mai mulți români au luat decizia de a boicota firmele austriece din țară.

CITEŞTE ŞI: Simion pune tunurile pe Iohannis: Are conturi la bănci austriece, a luat chirie de la o bancă austriacă!

În legătură cu acest subiect a avut ceva de spus și premierul Nicolae Ciucă, iar acesta a fost de părere că românii au dreptul să boicoteze Austria.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a fost întrebat joi dacă intenționează să își mute banii de la Raiffeisen în semn de protest față de votul Austriei care a blocat aderarea României la Schengen.

Ciucă a preferat să se eschiveze să spună concret dacă își va păstra sau nu fondurile de investiții deținute la Raiffeisen Bank din Austria în contextul eșecului Schengen. În ciuda faptului că nu a lămurit acest aspect, legat de mutarea fondurilor proprii la altă bancă, Ciucă a spus că respectă decizia românilor de a boicota firmele austriece după vetoul Schengen.

„Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziționăm (n.r. – în legătură cu subiectul Schengen) o facem pe cale diplomatică și pe relația oficială, fără alte aspecte care să lase loc de interpretare. Ce face fiecare cetățean în parte e o decizie pe care o respectăm, fără să încurajăm într-un fel sau altul. Nu există o regulă sau decizie a companiilor de stat în acest sens”, a spus Nicolae Ciucă.

„Ca să fac această operațiune trebuie să am timp să ajung la bancă. Până acum nu am avut timp să ajung nici acasă”, a spus premierul. Întrebat dacă plănuiește să o facă, Nicolae Ciucă a explicat că nu a luat încă o decizie.

Fonduri de investiţii

Premierul Ciucă deține, potrivit declarației de avere, fonduri de investiții de 121.711 de ron (circa 24.000 de euro) la Raiffeisen.

Bogdan Jelea, lider al consilierilor locali din sectorul 5, exclus din PNL în urma prezenței la emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, este de părere că singurul lucru care va pune România pe harta actorilor relevanți va fi posibilitatea anulării dreptului de veto din tratatul UE, la solicitarea europarlamentarei Maria Grapini.

„Inepția boicotului îmi amintește de abordarea din vremea lui Liviu Dragnea legată de multinaționale. Lăsând deoparte că marile companii aduc în mod real dezvoltare, fluxuri economice, tehnologie, knohow și multe altele, deși e deopotrivă clar că ar putea fi taxate mai bine și mai mult, în lume contează, în fapt, doar puterea pe care o ai și de care poți dispune, pe care o poți exercita. Așa cum România trebuia să negocieze diplomatic și inteligent un sistem de taxare a marilor corporații, la fel trebuie să joace azi în relația cu Austria, matur și înțelept, nicidecum ca un adolescent frustrat și fără minte.

Singurul demers cu adevărat inteligent și lăudabil îl constituie inițiativa europarlamentarului umanist, Maria Grapini. Aceasta a demarat procedurile pentru modificarea tratatului UE, solicitând eliminarea unanimității, adică implicit a dreptului de VETO. Un eventual succes va pune pentru prima dată România pe harta actorilor relevanți, printr-o acțiune constructivă și de substanță, nu prin rățoieli adolescentine sau răfuieli inepte”, a spus Bogdan Jelea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ordin de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii: Camera Deputaţilor a VOTAT!

0
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe...