Ce salariu are un șofer român în Finlanda

FOTO: Schwoaze/Pixabay.com
FOTO: Schwoaze/Pixabay.com

O firmă din localitatea finlandeză Lubeck este în căutarea a patru șoferi români profesioniști. Acestea trebuie să asigure transportul pe teritoriul Europei, în special spre și dinspre porturi din Germania.

Se cere experiență în domeniu de minim 2 ani, permis de conducere cateoria CE, licență ADR, „o atitudine corectă și politicoasă, disponibilitate de a lucra într-un mediu internațional”.

De asemenea constituie un avantaj ca șoferii să aibă cunoștințe de limba engleză sau germană. Salariul este de 2200 de euro brut pe lună.

Angajatorul spune că, printre beneficii, se număr „perioade de lucru flexibile, concediu plătit, beneficii sociale în conformitate cu legislația finlandeză, suport pentru obținerea și menținerea atestatelor profesionale”. Contractul este pe perioadă nedeterminată. Mai multe detalii puteți afla de pe site-ul ANOFM.

Ca o comparație, în această perioadă și firme din Germania caută șoferi români. De exemplu, o companie din localitatea Ostringen caută 10 șoferi profesioniști. Se cere permis de conducere categoria CE și card șofer.

„Constituie avantaj pregătirea profesională completă ca șofer, precum și experiența de lucru cu materiale de construcții, disponibilitate de a conduce un camion cu macara, disponibilitate atât pentru rute naționale, cât și internaționale, bună înțelegere tehnică, atitudine prietenoasă și orientare către client, capacitate de exercițiu”, arată în anunțul de angajare.

Salariul este 2.600 de euro brut pe lună, la care se adaugă diurna. Se asigură cazare, persoană de contact care vorbește limba română. De asemenea, se face instruire periodică și se pot acorda bonusuri pe trei niveluri. Durata contractului este permanent.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.