Ce mare fotbalist a aprins luminile festive la Târgul de Crăciun din Capitală

Targul de Craciun

Supranumit „Căprioara” și cel mai titrat fotbalist din istoria României, fostul internațional Miodrag Belodedici a aprins luminile de sărbători la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei.Belodedici este unul dintre cei trei ambasadori ai EURO 2020 din partea României.

„În această seară, de pe scena Târgului de Crăciun, care și-a deschis tot azi porțile pentru public, a fost aprins iluminatul festiv din Capitală. Butonul magic a fost acționat de legendarul fotbalist Miodrag Belodedici secondat de Roxana Bobârnac, o tânără născută în decembrie 1989, pentru a se marca, deopotrivă, în mod simbolic, aniversarea celor 30 de ani scurși de la Revoluție precum și Campionatul European de fotbal de anul viitor, Bucureștiul fiind unul dintre cele 12 orașe gazdă ale competiției. De altfel, acest eveniment extraordinar este și tema principală a iluminatului de sărbători din Capitală”, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Miodrag Belodedici, cel mai titrat fotbalist din istoria României

Belodedici este singurul fotbalit român cu două Cupe ale Campionilor, cu Steaua București 1986 și cu Steaua Roșie Belgrad 1991). Supranumit „Căprioara”, a făcut parte din al doilea ”dream team” al Stelei, cucerind patru titluri naţionale consecutive (1985, 1986, 1987, 1988), trei cupe ale României (1985, 1987, 1988), Cupa Campionilor Europeni (Sevilla – 7 mai 1986) şi Supercupa Europei (Monte Carlo – 24 februarie 1987). Este marcatorul celebrului gol valabil, anulat la Tokyo, în finala Cupei Intercontinentale cu River Plata, desfăşurată la 14 decembrie 1986.

Belodedici s-a retras din activitatea fotbalistică, în 2001, din cauza unei recidive la o accidentare anterioară.

În 2008, Miodrag Belodedici a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul ”Meritul Sportiv”, clasa a II-a, fără barete, pentru rolul jucat în câştigarea finalei Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, în 1986.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.