Ce le pregăteşte premierul Florin Cîţu angajaţilor din sistemul public, inclusiv personalului din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale

Florin Cîțu, gov.ro
Florin Cîțu, gov.ro

Premierul Florin Cîţu spune că toți angajaţii din sistemul public care intră în contact cu cetăţenii ar trebui să fie vaccinați sau testați pentru COVID-19.

El a precizat că va propune în coaliţia de guvernare vaccinarea sau testarea personalului care lucrează în aparatul de stat.

„Vă spun opinia mea personală şi discutăm după aceea care va fi soluţia. Cred că nu doar personalul medical, ci şi personalul din învăţământ, şi personalul din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, angajaţii din sistemul public care lucrează în sistemul bugetar ar trebui cu toţii să fie vaccinaţi sau testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune. Vom vedea, în funcţie de discuţiile cu specialiştii, care va fi varianta aprobată. Vom discuta şi în Coaliţie şi vedem. Dar eu cred că, acolo unde intră în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a spus Cîţu, aflat la Botoșani.

Premierul a declarat că nu este de acord cu eliminarea taxei pe valoare adăugată la energie electrică şi gaze.

„Nu vreau să umblu la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revin asupra lui. Iar implicaţiile sunt diferite. Dar voi susţine ca în această iarnă la consumatorii vulnerabili şi mare parte a populaţiei să nu aibă un impact creşterea preţurilor”, a adăugat Cîţu.

Premierul este la Botoşani pentru a prezenta, în faţa Colegiului Director al PNL, moţiunea cu care candidează la conducerea partidului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.