sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCe autovehicule sunt exceptate de la ITP

Ce autovehicule sunt exceptate de la ITP

-

La fel ca în România, șoferii din majoritatea statelor europene sunt obligați prin lege să efectueze Inspecția Tehnică Periodică (ITP).

CITEŞTE ŞI: Tablou de 2.000.000 de euro furat din Anglia, găsit în România

Cu toate acestea, într-una dintre aceste țări, legislația specifică și ce tipuri de vehicule sunt exceptate de la această obligație, o prevedere despre care prea puțini șoferi europeni știu.

În conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv în Spania, există o procedură similară de verificare tehnică periodică, cunoscută sub numele de „Inspección Técnica de Vehículos” (ITV), iar legea reglementează această obligație cu strictețe, conform Playtech.

Categorii exceptate

Pe lângă obligația generală de a efectua testul tehnic periodic (ITP sau ITV), există unele aspecte mai puțin cunoscute de mulți șoferi europeni, cum ar fi categoriile de vehicule care sunt exceptate de la această Obligaţie.

Indiferent de tipul vehiculului – mașină, motocicletă, rulotă, autoutilitară, dubiță sau camion – testul tehnic periodic este un pas esențial pentru a confirma siguranța și buna funcționare a acestuia, precum și nivelurile acceptabile de emisii poluante, pentru a proteja ceilalți participanți la trafic.

În Spania, acest test, cunoscut sub numele de Inspección Técnica de Vehículos (ITV), este similar ITP-ului din România sau altor țări europene, iar majoritatea vehiculelor trebuie să-l efectueze anual. Cu toate acestea, există excepții. Iată câteva categorii de vehicule care sunt scutite de la testul tehnic periodic:

-Vehiculele istorice: Acestea sunt mașinile care au o anumită vechime și sunt considerate părți importante ale patrimoniului cultural și istoric al unei țări.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...