Cât costă noua scară rulantă de la Metrou Dristor 1

Metrorex a anunțat câștigătorul licitației pentru scara rulantă de la stația de metrou de la Dristor. Furnizarea, montarea și punerea în functiune a unui escalator în statia de metrou Dristor 1 costă compania 579.000 de lei, adică aproximativ 130.000 de euro.

metrou-dristorContractul presupune inclusiv lucrari conexe de arhitectură, structură și instalații. Compania a organizat o licitație pentru scară rulantă, licitație la care s-a prezentat o singură firmă, respectiv TIAB SA, societate care a și câștigat. Înțelegerea a fost semnată pe 15 septembrie, urmând ca execuția lucrării să înceapă cât mai curând.
Scara rulantă de la staţia de metrou Dristor 1, care face legătura cu staţia de metrou Dristor 2, nu mai este funcţională de mai bine de un an de zile. Asta după ce, anterior, a funcţionat timp de câteva luni doar cu intermitenţe.

Scară închisă

Între timp, pentru a evita eventuale accidente, Metrorex a îngrădit scara rulantă cu gard şi a interzis accesul călătorilor. „Escalator în curs de dezafectare în vederea înlocuirii”, anunţă compania de transport subteran pe un afiş lipit pe gardul împrejmuitor al scării rulante.
Conform Metrorex, scara rulantă de la staţia de metrou Dristor 1 avea o vechime de 19 ani şi reprezenta un pericol pentru călători. „Escalatorul existent este de fabricație Koncar (Croația) și a fost montat în 1996. Acesta are perioada de amortizare depășită. În urma reviziilor s-au constatat următoarele: uzuri peste limitele admise ale lanțului port-trepte, uzură accentuată a elementelor sistemului de frânare, numeroase fisuri ale umerilor treptelor (…) Menționăm următoarele: compania Koncar nu mai produce scări rulante, iar acest lucru duce la imposibilitatea achiziționării de piese de schimb”, se precizează în caietul de sarcini.
Noua scară rulantă cu urmează să fie instalată la staţia de metrou Dristor 1 va avea o înălțime de transport de 5,2 metri, o înclinare de 30 de grade și o viteză de deplasare de 0,65 m/s. De asemenea escalatorul va avea o capacitate de transport de 11.900 persoane pe oră și o durată de funcționare de maxim 20 de ore/zi.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.