marți, decembrie 3, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăInstitutul Naţional de Statistică: Cât cheltuie într-un sejur turiștii străini care ajung...

Institutul Naţional de Statistică: Cât cheltuie într-un sejur turiștii străini care ajung în România

-

Turiștii nerezidenți sosiți în România în primul semestru al acestui an au cheltuit, în medie, 2.199,4 lei/persoană, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

În semestrul I din 2017, numărul de turiști nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 1,204 milioane, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 2,650 miliarde de lei.

Pe de altă parte, numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective, în trimestrul II din acest an, a fost de 759.000, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1,619 miliarde de lei.

Conform INS, principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România, în trimestrul II, l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (57,6% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 58,6% din total. Cel de-al doilea motiv al sejurului petrecut de către nerezidenți în România l-a reprezentat cel al călătoriilor în scop particular (42,4% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (70%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (51,8%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (83,5%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 13,4%.

De asemenea, din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 43,7% au fost cele pentru alimentele și băuturi, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 33,8%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 57,7% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 33,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 50,4% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 30,3% si-au organizat singuri sejurul.

Tot în trimestrul secund, principalul mijloc de transport utilizat de turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (77,2% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 11,8%, urmate de autocare și autobuze cu 9,2%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,8%.

Scopul călătoriei: afacerile

În primele șase luni ale anului, principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (60,5% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 61,5% din total.

Un alt motiv al sejurului petrecut de nerezidenți în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (39,5% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (67%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,2%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (86,2%). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 41,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor și băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri și suveniruri 34,8%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 55,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri au reprezentat 41,0% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Potrivit datelor INS, 49,3% din totalul nerezidenților sosiți în România și-au organizat sejurul prin agenții de turism, în timp ce 31,7% și-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de către turiștii nerezidenți pentru a sosi în România a fost avionul (78,7% din numărul total de turiști). Autoturismele proprii au reprezentat 11,6%, urmate de autocare și autobuze cu 7,8%, alte mijloace (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,9%.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Rareş Bogdan se opune alianţei cu PSD: Înseamnă că suntem complet cretini!

0
Rareș Bogdan a declarat că sigura soluție pentru PNL este de a merge în opoziție deoarece trebuie să învețe ceva în urma rezultatelor obținute și, mai el, se pare că „ne-am culcat pe o ureche după locale și europarlamentare". CITEŞTE...