sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCandidatura Aradului la Capitală Verde a Europei, acceptată de Bruxelles, a anunţat...

Candidatura Aradului la Capitală Verde a Europei, acceptată de Bruxelles, a anunţat Gheorghe Falcă

-

Capitală Verde a EuropeiCandidatura municipiului Arad pentru titlul de Capitală Verde a Europei 2018 a fost acceptată de Comisia Europeană, a anunţat joi primarul Gheorghe Falcă.

„Cu mare bucurie am aflat că Aradul a fost selecționat de Comisia Europeană pentru a candida la titlul de Capitală Verde a Europei 2018 alături de alte șase orașe europene, fiind singurul oraș din România și, respectiv din Europa Centrală și de Răsărit care candidează la obținerea acestui titlu”, a declarat Falcă.

Cele șapte orașe europene a căror candidatură la titlul de Capitală Verde a Europei 2018 a fost acceptată de Comisia Europeană sunt: Arad, România; Gent, Belgia; Nijmegen, Olanda; Hertogenbosch, Olanda; Tallinn, Estonia; Umeĺ, Suedia; Varșovia, Polonia.

„Din noiembrie 2015 și până în luna martie 2016 dosarele vor fi evaluate de către comisia de experți, în aprilie 2016 vor fi anunțate orașele finaliste, iar în iunie 2016 juriul va anunța orașul câștigător pentru 2018, în cadrul ceremoniei de decernare a premiului Capitala Verde a Europei de la Ljubljana, Slovenia”, a spus Gheorghe Falcă, citat de Agerpres.

Potrivit edilului, Aradul a prezentat direcții clare pentru această candidatură. „Avem puncte forte la transportul în comun; avem puncte forte la ceea ce înseamnă producerea de energie regenerabilă, pentru că avem în construcție pe proiectul româno-elvețian o centrală termică care va produce energie termică pe biomasă; avem puncte forte calitatea apei potabile din Arad și îmbunătățirea radicală a calității aerului față de poluarea ce exista în anii ’90; ș.a.m.d.. Toate aceste lucruri au fost apreciate și suntem într-o companie onorantă cu celelalte șase orașe cu care suntem în competiție”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Competiția pentru titlul de Capitală Verde a Europei 2018 este o inițiativă a Comisiei Europene adresată orașelor cu peste 100.000 de locuitori care doresc să se dedice unor obiective ambițioase pentru sporirea calității mediului și dezvoltarea durabilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...