Budăi: PSD nu susţine o majorare a vârstei de pensionare şi nu se va întâmpla cât vom fi la guvernare

FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com
OTO: sabinevanerp/Pixabay

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că PSD nu susţine majorarea vârstei de pensionare. „Noi nu trăim în Germania, nu trăim în Spania, în Franţa, unde speranţa de viaţă este foarte mare”, susține Budăi.

„PSD nu susţine o majorare a vârstei de pensionare ca să ne înţelegem foarte clar, deci nu susţinem aşa ceva şi nu se va întâmpla cât noi vom fi la guvernare. Eu personal nu ştiu dacă cei care au scris în PNRR aceste aspecte, nu ştiu ce au avut în cap, că din punctul meu de vedere cu siguranţă nu s-au gândit la oameni pentru că să pui într-un asemenea hal carul înaintea boilor, cum spunem noi în popor, este exclus din punct de vedere al unui demnitar. (…)Noi nu trăim în Germania, nu trăim în Spania, în Franţa, unde speranţa de viaţă este foarte mare, la noi speranţa de viaţă…. Eu cred că trebuie să lucrăm întâi spre a ridica speranţa de viaţă în România, spre a îmbunătăţi nivelul de trai al cetăţenilor şi abia după aia, peste ani, să vedem dacă este cazul. Dar până atunci este exclus aşa ceva”, a declarat ministrul Marius Budăi, la Prima News.

Potrivit ministrului, actuala legislaţie nu interzice nimeni dreptul unui cetăţean de a munci peste vârsta de 65 de ani.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here