Bucureștenii vor primi măști sanitare în autobuze. Măsuri împotriva virusului gripal

Bucureștenii vor primi măști sanitare în autobuze . Măsuri împotriva virusului gripal

STB va cumpăra măști sanitare, care vor fi date călătorilor în autobuze și tramvaie, pentru a preveni răspândirea virusului gripal, a anunțat luni directorul STB, Andrei Creci.

Bucureștenii, dotați cu măști sanitare

„Ca și anul trecut Societatea de Transport București va achiziționa servicii de dezinsecție și dezinfectarea a mijloacelor de transport în comun. Tot parcul circulant, adică circa 1.600 de autobuze, tramvaie și troleibuze, vor fi dezinfectate, ca și anul trecut. Această activitate va avea loc în intervalul de retragere la depou și autobaze, adică între orele 22.00 și ora 1.00, de către o companie specializată”, a declarat Andrei Creci, directorul Societății de Transport București (STB, fost RATB).

Pentru dezinfectare va fi folosită Cloramină. Dezinfectantul va fi aplicat pe barele de susținere, pe geamuri, pe scaune și pe mânere.

„Ca element de noutate, anul acesta, STB intenționează să achiziționeze și să distribuie către toți călătorii care vor dori acest lucru, măști sanitare, pentru a fi prevenită și mai mult apariția unor noi focare de infecție în mijloacele de transport în comun, unde se știe, oamenii stau mai mult sau mai puțin înghesuiți”, mai precizează Creci.

Gabriela Firea a explicat că această măsură este pentru a-i proteja pentru bucureșteni: „Vom stabili care este modalitatea urgentă, dar legală, de a achiziționa un număr mare de măști sanitare. Nu este obligativitatea primăriei sau a STB, dar facem acest lucru pentru a proteja populația”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.