Brăila: DNA cere din nou arestarea lui Gheorghe Bunea Stancu

condamnare pentru Gheorghe Bunea Stancu

Gheorghe Bunea StancuDNA a solicitat arestarea preventivă a lui Gheorghe Bunea Stancu, președinte al CJ Brăila, după ce a luat legătura cu unul dintre suspecții din dosar.

Procurorii au solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura preventivă a arestului, față de Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată și conflict de interese.

„Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în mod indirect, a luat legătura cu suspectul Soare Vasile, deși prin Încheierea din data de 8 august a Tribunalului Galați, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, față de primul menționat, instanța l-a obligat să nu comunice cu ceilalți inculpați, suspecți sau martori”, se arată într-un comunicat al DNA dat publicităţii joi.

Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Galați. Pe 15 august, magistrații Curții de Apel Galați respinseseră contestațiile depuse în dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese, menţinând decizia Tribunalului Galați, care prevedea arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul lui Stancu și al vicepreședintelui CJ Brăila Florin Mija, precum și controlul judiciar pentru Nicolae Moisiu, șeful biroului de achiziții al CJ Brăila.

Gheorghe Bunea Stancu și Florin Mija au fost suspendați din funcție prin ordine semnate de prefectul de Brăila, Vasilica Vîlcu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.