BOMBĂ. Rareş Bogdan şi alţi grei ai PNL, scoşi de pe lista de la europarlamentare

Bușoi cedează în fața lui Rareș Bogdan
Foto: MagnaNews

În interiorul partidelor se pun la cale strategiile și listele pentru primele alegeri din anul 2024: alegerile europarlamentare. În actuala legislatură, liberalii au trimis lideri cu mare greutate la Bruxelles, dar pentru următoarea legislatură se pregătesc mutări importante.

CITEŞTE ŞI: USR atacă la CCR numirile de la PSD şi PNL

Conform surselor noastre, „grei” ai PNL precum Vasile Blaga sau Mircea Hava vor fi „retrași la bază” de către partid. Aceștia nu vor mai candida la alegerile europarlamentare, ci vor fi locomotive ale partidului la alegerile parlamentare.

Vasile Blaga va primi un loc eligibil la Bihor și va candida la Senat, în timp ce Mircea Hava va primi un loc eligibil la Alba și va candida la Camera Deputaților.

PNL a luat o astfel de decizie atât din motive care țin de strategia partidului, dar și din cauza situațiilor personale. Vasile Blaga și Mircea Hava sunt doi dintre cei mai cunoscuți lideri ai PNL, iar cum alegerile din 2024 se anunță extrem de complicate, liberalii au nevoie de oameni care „știu cu ce se mănâncă Alegerile”.
Un alt motiv este unul de natură personală. Vasile Blaga sau Mircea Hava au vârste mai înaintate, iar pentru cei doi a devenit o corvoadă naveta între București și Bruxelles sau Strasbourg.
„Așii” din mâneca liberalilor

Alţi grei

O altă surpriză a celor din PNL va fi „retragerea” lui Rareș Bogdan sau Dan Motreanu. Cei doi vor candida la alegerile europarlamentare, dar, în principiu, doar pentru a „trage lista”.

Ulterior, Rareș Bogdan ar putea candida la un loc în Senat și ar putea reveni în țară, urmând ca în funcție de cum se vor aranja lucrurile după alegeri să aibă chiar și o poziție de ministru.

De asemenea, liberalii ar dori să-l aducă permanent în țară pe Dan Motreanu, acesta fiind „eminența cenușie” a PNL și omul care creionează strategia politică a partidului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.