Biden lansează un avertisment dur pentru Europa: Putin poate folosi oricând arme nucelare şi biologice!

Joe Biden,Foto: Twitter

Acuzațiile false formulate de ruși, conform cărora Ucraina dispune de arme biologice și nucleare reprezintă un semnal clar că Vladimir Putin, disperat de evoluția defavorabilă a războiului, ia în calcul să recurgă, el însuși, la astfel de mijloace de distrugere în masă.

Avertismentul a fost făcut luni de președintele american Joe Biden, notează presa internațională.

Potrivit lui Biden, Putin este „cu spatele la zid” și evocă noi operațiuni „false flag”, susținând că SUA dispun de arme biologice și chimice în Europa.

„Pur și simplu, nu este adevărat. Vă garantez”, a spus președintele american.

CITEŞTE ŞI: Biden, ULTIMATUM pentru Putin: Va plăti scump!

„Ei (rușii, n.r.) sugerează că ar exista arme biologice și chimice în Ucraina. Este un semnal clar că (Putin) ia în calcul să folosească ambele tipuri de arme. A folosit deja arme chimice în trecut și trebuie să avem grijă cu privire la ce urmează să se întâmple”, a adăugat el.

Spusele președintelui american le oglindesc pe cele făcute recent de oficiali ai Pentagonului și ai statelor aliate.

Acuzaţii la adresa Rusiei

Aceștia au acuzat Rusia că răspândește informații nedovedite care acreditează ideea că Ucraina are un program de dezvoltare a armelor biologice, scopul răspândirii acestor zvonuri fiind acela de a justifica un eventual atac rus cu arme biologice sau chimice.

Săptămâna trecută, președintele SUA a spus că îl consideră pe Putin un „criminal de război”, „un dictator ucigaș” și un „asasin”.

Ministerul rus de Externe a reacționat la aceste comentarii, afirmând că sunt „nedemne de un șef de stat” și riscă să ducă la o ruptură completă a legăturilor dintre SUA și Rusia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.