Bătălie pe formația Cargo

Cargo / Facebook
Cargo / Facebook

Disputa pentru folosirea mărcii înregistrate Cargo continuă între familia fostului lider al trupei, Adrian Bărar, și actualii membri ai formației.

Tribunalul București a pronunțat o primă sentință în procesul intentat pentru interzicerea folosirii numelui.

Potrivit Adrianei Bărar, fiica artistului, sentința, care nu este definitivă, va fi contestată.

Membrii trupei au deschis la rândul lor un proces împotriva familiei.

Managerul trupei Cargo, Cosmin Nicoară, a declarat că membrii formației își mențin punctul de vedere, acela de a nu face comentarii pe subiect, transmite Radio Timișoara.

Adrian Bărar, fondatorul formației rock Cargo, a murit pe 8 martie 2021, la 61 de ani, ca urmare a infecției cu virusul SarS-CoV-2.

Povestea Cargo

în anul 1985, Adi Bărar pune bazele, la Timișoara, formației Cargo, care ulterior va face istorie în rock-ul românesc. În viziunea sa numele trupei trebuia să exprime greutate, încărcătură, să fie format din puține litere și să aibă sens și în alte limbi de circulație internațională.

Formula inițială a trupei a fost: Carol Bleich (baterie), Octavian Iepan (chitară), Tibi Gajdo (chitară bass), Dinel Tollea (clape), Nae Ionel Tarnotzi (voce) și Adrian Bărar (chitară).

Pe lângă creațiile Cargo, Adi Bărar are o activitate vastă compozițională compunând atât pentru diferiți artiști, cât și muzică de film, generice și scurt metraje.

După mai multe schimbări de componență și înregistrări care nu vor fi lansate niciodată, Leo Iorga este cooptat ca solist, în timp ce trupa începe să cânte prin țară.

În anul 1989, Cargo îl împrumuta pe Iorga pentru un turneu în U.R.S.S. și rămâne definitiv la Compact.

Cargo, care îl foloseau pe Mircea Nedelcu ca înlocuitor temporar, organizează un concurs pentru postul de vocalist, fiind descoperit astfel Ovidiu Ioncu, poreclit „Kempes”, care venea de la o trupă mică din Arad.

Primul album semnat Cargo este lansat în anul 1992. „Povestiri din gară” conține 9 piese, din care una instrumentală.

Cargo îl cooptează pe Ramon Radosav la vioară și îl pierd pe Dinel Tollea (care se stabilește în Elveția), în locul căruia vine Cristian Pup.

În mai 2003, vocalistul Ovidiu Ioncu („Kempes”) pleacă în Australia alături de soție (puțini știau la acea dată că este însurat), Adrian Igrișan trecând pe poziția de vocalist principal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.