Băsescu: „Rafinăriile, centrala de la Cernavodă, poduri, toate erau ținte în eventualitatea unui război”

moţiune de cenzură

Fostul președinte Traian Băsescu susține că România putea și poate fi oricând ținta loviturilor aeriene ale Rusiei, dacă se ivește un conflict militar.

BăsescuÎntr-o intervenție la B1 TV, fostul șef de stat a afirmat că „noi am acceptat să devenim parte a scutului antirachetă tocmai pentru a ne apăra de lovituri cu rachete (…) România putea fi oricând ținta loviturilor aeriene ale Rusiei în situația unui conflict militar. Rafinăriile, centrala de la Cernavodă, poduri, toate erau ținte în eventualitatea unui război”. Traian Băsescu a punctat importanța scutului pentru România și că generalul Gabriel Oprea nu are niciun merit cu privire la scutul antirachetă: „România a fost mereu țintă pentru Rusia. Apariția scutului nu a ridicat nivelul de risc pentru România, din contră, a diminuat nivelul de risc de lovituri. (…) Nu a venit generalul Oprea cu scutul în valiză de la semnarea acordului. S-a stabilit că până la sfârșitul lui 2015 să fie operațional”.
Fostul președinte al României a mai explicat că scutul antirachetă are componente în multe țări și este menit să protejeze toată Uniunea Europeană. „Mulți cred că ăsta e un business local. Vreau să știți că sistemul e destinat să protejeze toate statele UE, el are o componentă în Turcia, care funcționează, alta în Spania, care intră pe nave ale marinei de război americane și care a fost deja poziționată, a treia fază e la Deveselu și a patra va fi în Polonia”, a explicat Traian Băsescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.