Bani europeni pentru modernizare la Termocentrala Oradea. Ce spune primarul Ilie Bolojan

Oradea

Primăria Oradea a atribuit consorţiului format din firmele STC şi Elsaco un contract de 53 milioane de euro pentru construirea unui grup energetic în cogenerare la termocentrala din oraş, pentru alimentarea locuitorilor cu energie termică.

Finanţarea construirii noului grup energetic, care va avea o capacitate electrică de 42 MW, este asigurată din fonduri din Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, a declarat marţi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Edilul a adăugat că alte 50 milioane de euro, tot din fonduri POS Mediu, vor fi utilizate pentru reabilitarea conductelor de termoficare din oraş. „Centrala este supradimensionată acum cam de trei ori. Se pune un grup nou de 42 MW electrici care le va înlocui pe cele existente. Unele grupuri ale centralei Oradea vor fi demolate, altele vor fi păstrate de rezervă”, a spus primarul.

Noul grup ar urma să fie pus în funcţiune până la sfârşitul anului în curs. Termocentrala din Oradea are o capacitate instalată de 250 MW şi funcţionează pe gaze naturale, fiind pusă în funcţiune în 1996.

Potrivit lui Bolojan, Oradea este oraşul cu cea mai mare pondere a populaţiei racordată la sistemul centralizat de încălzire, de peste 70%, având 141.000 de locuitori conectaţi la reţeaua municipală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.