Avocata Cornelia Lalu face voluntariat la Direcția de Sănătate Publică

Cornelia Lalu

Românii care apelează Direcția de Sănătăte Publică sunt disperați și își strigă suferința. Avocata Cornelia Lalu, care face voluntariat la DSP, a povestit, într-un interviu acordat Adrianei Bahmuțeanu, preluat de Cetățeanul, experiența trăită.

Circa 100 de voluntari, selecționați de o organizație neguvernamentală, participă, în aceaastă perioadă, la un program de voluntariat, în sprijinul celor care au nevoie de asistența Direcției de Sănătate Publică.

„Este un grup de sprijin, s-a făcut selecția pe internet, s-a implicat un ONG, pentru că DSP nu mai face față. Sunt peste 100 de voluntari, care vin în ture, câte 20 de persoane. Ieri, am primit în decurs de 3 ore 19 apeluri. Pentru fiecare apel se completează o fișă, vezi ce dorește omul. Oamenii sună pentru retestare, pentru neprimirea rezultatului, pentru neprimirea deciziilor, pentru stare de rău, pentru cerere de testare. Sunt oameni disperați. Ieri am avut două cazuri, locuiau în aceeași casă șase persoane. Noi nu facem decât să preluăm oarecum supărarea și suferința lor. Formularul se urcă în baza de date, se prelucrează de DSP. Înainte, oamenii sunau și nu răspundea nimeni. Acum, acest grup de voluntari acordă cât de cât o asistență”, a declarat Cornelia Lalu.

CITEȘTE ȘI Primul judecător din România mort din cauza COVID-19

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.