Avocat Radu Dinulescu: „Contribuția lui Nicușor Dan la litigiul cu Ministerul Fondurilor Europene este zero!”

Captură Gândul

Fostul șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, Radu Dinulescu, susține că primarul general Nicușor Dan nu are niciun merit la câștigarea procesului cu Ministerul Proiectelor Europene, prin care s-a anulat o penalitate de 20 de milioane de euro, în cazul contractului pentru cele 100 de tramvaie noi.

„Lucrurile sunt destul de clare aici. Echipa tehnică a Gabrielei Firea a negociat mai multe tipuri de fonduri europene, printre care, în Programul Operațional Regional, a obținut 200 de milioane de euro pentru achiziția a 100 de tramvaie. Să nu uităm că aceste 200 de milioane de euro, fonduri europene, au fost menționate de Nicușor Dan în raportul privind realizările lui. Adică el a introdus în cantitatea de fonduri europene pe care el ar fi atras-o și pe cele obținute de Gabriela Firea în perioada 2016 – 2020”, a spus Radu Dinulescu, pentru Gândul.

Avocatul, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, a explicat cum s-a ajuns la litigiul dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (în trecut Ministerul Fondurilor Europene) și Municipalitate.

„Ministerul Fondurilor, într-o cercetare pe care a făcut-o, a considerat că o parte din proiect nu trebuie finanțat și a dat o penalitate de 10% din valoarea contractului, adică aproape 20 de milioane de euro. Încă de atunci s-a spus clar că Ministerul Fondurilor nu are dreptate. Municipiul București a făcut ceea ce trebuia să facă. Într-adevăr, și Departamentul Juridic al Primăriei Capitalei, dar și avocații care reprezintă Municipiul București sunt niște profesioniști, dar sunt acolo de ani de zile, nu sunt aduși de Nicușor Dan, nu a întărit el cu nimic forța juridică, așa cum se laudă”, susține Radu Dinulescu.

Avocatul mai precizează că Nicușor Dan nu are cu ce se lăuda.

„Juriștii Municipalității au câștigat în primă instanță, dovedind că ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere al acestui proiect, în timpul mandatului Gabrielei Firea, a fost o chestiune întreagă, și nu trebuia penalizat Municipiul București cu 10%. Nu înțeleg pentru ce se apucă Nicușor Dan să laude un litigiu câștigat în fond, să spună: «Bravo mie, am câștigat pe fond un litigiu». În primul rând că, la acest litigiu, contribuția lui Nicușor Dan este zero”, explică Radu Dinulescu.

Citește întregul articol pe Gandul.ro

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.