Avertizări de ceață și ghețuș în 20 de județe din țară și în București.Pe ce drumuri circulația este îngreunată

Meteorologii au emis duminică dimineața avertizări de ceață și ghețuș . Acestea sunt valabile în 20 de județe din țară și în București.

Avertizarea privește mai multe localități din județele Dolj, Covasna și Harghita. Dar și județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și București. Avertizările sunt în vigoare până la ora 10.00.

În  zonele respective se va semnala ceaţă ce conduce la scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Ea va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

O altă avertizare vizează județele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui. Aceasta este valabilă până la ora 8.00.

Traficul este îngreunat din cauza ceții

Centrul Infotrafic informează că traficul este îngreunat duminică dimineața pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale din cauza ceții.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 metri și, izolat, sub 50 metri, pe mai multe drumuri din București. Dar și județele Brăila, Ialomița, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Constanța, Tulcea, Bacău, Botoșani, Galați, Neamț, Vrancea, Vaslui și Iași.

Se circulă în condiții de ceață densă și pe tronsonul kilometric 10 – 105 al autostrăzii A2 București – Constanța, între București și Dragalina, județul Călărași. Vizibilitatea este sub 50 de metri. Carosabilul este umed, dar și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Brașov.

Pe autostrada A1 București-Pitești, între kilometrii 11 – 49 (București – Corbii Mari, județul Dâmbovița), vizibilitatea este redusă sub 150 de metri din cauza ceții, carosabilul fiind umed.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.