Avarie la RADET București. Sunt afectate 150 de imobile, dintre care un tribunal și două școli

RADET
RADET se pregătește să bage căldură în calorifere

Nu mai puțin de 148 de imobile din Sectoarele 1, 3, 4, 5 şi 6 ale Capitalei au fost afectate joi de o avarie la RADET București, distribuitorul de energie termică.

Imobilele au rămas fără apă caldă şi căldură, în condițiile în care afară sunt cu puține grade peste zero Celsius, din cauza unor avarii în reţeaua de termoficare, anunţă RADET. Printre clădirile afectate se numără două şcoli, dar şi un tribunal.

Distribuitorul de energie termică al Capitalei anunţă că miercuri a apărut o avarie la RADET la CET Vest, care ar urma să fie reparată până joi, la ora 16.00, fiind afectaţi consumatorii din cartierele Drumul Taberei şi Militari, unele dintre cele mai aglomerate din București.

Sunt afectate de această avarie la RADET nu mai puțin de 148 de imobile situate în Sectoarele 1, 3, 4, 5 şi 6 ale Capitalei. Printre clădirile afectate se numără două şcoli, Şcoala Generală Nr. 199 şi Şcoala Gimnazială „Principesa Margareta”, dar şi un tribunal.

Avarie la RADET. Nu este prima

RADET a avut în 2017 pierderi totale de căldură de 28,61%, valoarea pierderilor de energie termică și apă de adaos ridicându-se la circa 80 milioane lei, potrivit bilanțului energetic al sistemului de termoficare postat pe site-ul municipalității.

Primăria Capitalei urmează a compensat aceste pierderi. Pierderile sunt cauzate de sistemul de transport și distribuție învechit. Cu toate că acesta are nevoie urgentă de investiții, în proiectul de rectificare bugetară din vară s-a tăiat suma de 43 milioane dfe lei de la investiții și se dau la subvenție. Primăria Capitalei subvenționează circa 50% din prețul gigacaloriei pentru toți abonații RADET, indiferent de venit. Aceasta este una dintre cele mai mari subvenții din țară.

La nivelul anului 2017 s-au produs în sistem nu mai puțin de 7.596 incidente și avarii. Dintre cele 7596 evenimente produse, 2890 au fost avarii: 818 s-au produs în circuitul de transport apă fierbinte şi 2072 pe rețelele de distribuţie aferente punctelor şi centralelor termice. Așadar, nu e prima și nici ultima avarie la RADET.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.