AUR ameninţă PNL: Le destrămăm caracatiţa!

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva deputatului PNL Cosmin Șandru și a directorului general al Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Florin Bitea, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită la moțiunea de cenzură prin care Guvernul Cîțu a fost demis.

Dosarul a pornit de la o înregistrare în care un parlamentar AUR este momit cu funcții pentru a nu vota moțiunea de cenzură. Copreședintele AUR, George Simion, a reacționat prompt după ce a aflat vestea.

CITEŞTE ŞI: AUR dă lovitura: La un pas să bage la puşcărie un deputat PNL!

„Le destrămăm caracatița! DNA a dispus începerea urmăririi penale a celor doi liberali care au vrut să ne cumpere votul pentru moțiunea de cenzură”, a declarat George Simion, pe pagina sa de Facebook.

Ce spun procurorii

„La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here