Augustin Lazăr şi-a depus cererea de pensionare

După ce ministrul Justiției i-a respins candidatura pentru un nou mandat de procuror general, Augustin Lazăr şi-a depus cererea de pensionare. Mandatul său se încheie în 27 aprilie.

„Da, am depus cerere de pensionare la CSM. Mandatul se încheie pe 27 aprilie. Vreau să las locul unor procurori mai tineri”, a declarat procurorul general.

El şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, iar săptămâna trecută a fost chiar intervievat de o comisie de la Ministerul Justiţiei condusă de Tudorel Toader, însă ulterior Toader a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi nu au îndeplinit condiţiile pentru a conduce Ministerul Public, aşa că procedura a fost reluată.

Augustin Lazăr a fost numit în funcţie de către preşedintele Klaus Iohannis în 28 aprilie 2016, la propunerea ministrului Justiţiei de la acea vreme, Raluca Prună.

În 24 octombrie 2018, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura privind revocarea sa din funcţie şi ulterior a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o solicitare în acest sens. Şeful statului a refuzat, însă, în repetate rânduri să dea curs cererii de revocare, afirmând că este mulţumit de activitatea lui Augustin Lazăr.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.