Arafat dă vina pe oamenii pentru eșecul campaniei de vaccinare: Vorbesc toată ziua!

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre eșecul campaniei de vaccinare în România, în contextul în care țara noastră se pregătește de venirea valului patru al pandemiei, la fel ca alte țări din Europa.

Arafat se arată deranjat de modul în care unii influenceri vorbesc despre vaccin și susține că aceste acțiuni au avut un rol cheie în eșecul campaniei de vaccinare.

Declarații

„Suntem două țări care au procente mai mici de vaccinare. Noi și Bulgaria. Acum sunt multe cauze pentru care populația nu a venit la vaccinare în numărul care era așteptat. AM avut o creștere foarte mare la început, după care am văzut că populația a început să fie mai reticientă de a merge la vaccinare. Poate pentru că au văzut unii că numărul a scăzut. Poate când o să vadă că numărul crește o să-și schimbe părerea și o să vină la vaccinare. Factorii care duc la asta sunt multipli. Nu este un singur factor, că a eșuat unul sau altul. Sunt foarte muți factori care duc la comportamentul populațional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alții, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara și dimineața împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri și le răspândesc. Sunt oameni care sunt influențați de acest lucru. Rolul nostru e să înercăm cât mai mult să le explicăm care e beneficiul pentru ei și realitatea științifică.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, informații de ultimă oră despre carambolul de pe Autostrada Soarelui: Sunt și copii!

Nu premierul mă convinge să mă vaccinez, ci tot ce se întâmplă în jurul meu. Da, explicațiile din jurul meu mă convingeau să mă vaccinez. Depinde cum știu să mă vaccinez. Eu știu să caut informațiile din sursele credibile. Până la urmă domnul premier, colegii noștri, venim cu anumite date. Omul de rând poate vedea în jurul lui. Datele trebuie să fie din surse credibile: surse credibile, cu dovezi la ce spun… E foarte ușor să pui o informație pe un site”,a spus Raed Arafat, șeful DSU.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.