Arad. Șofer de autocar amendat cu 30.000 de lei!

FOTO: planet_fox/Pixabay.com
FOTO: planet_fox/Pixabay.com

Un şofer de autocar, care transporta 26 de pasageri spre Italia, a fost prins de poliţiştii arădeni, la un control pe autostradă, că folosea cartela tahografică a unui coleg.

El nu a respectat timpii de odihnă obligatorii, fiind amendat cu 30.000 de lei. Autobuzul a fost oprit în judeţul Arad pe A1, în timp ce mergea spre frontiera cu Ungaria. „La volanul autobuzului a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din judeţul Vaslui, care transporta 26 de pasageri spre Italia. Verificările poliţiştilor au stabilit că şoferul utiliza altă cartela tahografică decât cea emisă pe numele său. Iar cartela sa avea înregistrate cinci abateri.

Conducătorului auto cu care acesta efectua cursa i-au fost constatate patru abateri cu privire la nerespectarea timpilor de odihnă.

Şoferul autobuzului a fost sancţionat cu amendă în valoare de 30.000 de lei, iar al doilea şofer cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad. Autovehiculul a fost indisponibilizat până la punerea în legalitate. „Atragem atenţia tuturor conducătorilor de autovehicule de transport pasageri şi marfă, precum şi conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe distanţe mari, că oboseala la volan este una din cauzele de producere a accidentelor cu consecinţe grave”, a mai transmis IPJ Arad, potrivit g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.