sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăArad. 150 de vulpi împușcate pentru verificarea eficienţei vaccinului antirabic

Arad. 150 de vulpi împușcate pentru verificarea eficienţei vaccinului antirabic

-

Autorităţile din Arad încheie o campanie de „recoltare” prin împuşcare a 150 de vulpi pentru testarea eficienţei vaccinului antirabic distribuit în toamnă, în paralel fiind examinate şi cadavre găsite pe fondurile de vânătoare.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat că pe fiecare din cele 75 de fonduri de vânătoare din judeţ sunt împuşcate câte două vulpi, pentru a efectua teste de laborator prin care să se stabilească în ce măsură momelile cu vaccin au fost ingerate. Campania de vaccinare antirabică a avut loc în toamnă, prin intermediul unor momeli plasate la vizuini şi în locurile frecventate de vulpi, potrivit observatornews.ro.

. „De la începutul lunii ianuarie, are loc acţiunea de recoltare a 150 de vulpi, care se încheie peste câteva zile. Cu ajutorul probelor prelevate de la animale, se caută acei markeri care se găsesc în corp şi care pot confirma dacă hrana ce conţinea vaccin a fost ingerată. Astfel, putem determina eficienţa campaniei de vaccinare”, a spus Marcel Roşu. Testarea se va efectua şi printr-o campanie pasivă, care presupune prelevarea probelor de la 50 de cadavre descoperite pe fondurile de vânătoare. Toate probele prelevate de la vulpi sunt trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti. Este al doilea an în care numărul vulpilor împuşcate este mai ridicat, în vederea obţinerii unor date cât mai precise. În 2022, de exemplu, au fost împuşcate 29 de vulpi, iar în 2023 au fost ucise 150, la fel ca în acest an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...