joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAnunț de ultima oră a Ministerului Muncii. Cu cât vor crește de...

Anunț de ultima oră a Ministerului Muncii. Cu cât vor crește de azi pensiile

-

De azi, punctul de pensie creste cu 14 %. Iar alocațiile cu 20%.  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări că plățile se vor face fără întârzieri.

„Nu există nicio zi de întârziere. M-am asigurat că atât pensiile mărite cât și alocațiile se vor livra conform calendarului”.

Guvernul a propus o dublare în etape a alocațiilor. Guvernul a anunțat că nu sunt bani suficienți în acest moment. Iar impactul pandemiei asupra bugetului de stat a fost unul semnificativ. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că etapele în care vor fi creșteri la alocații rămân în vigoare și anume: „în această lună, începând cu 8 ale lunii, vom plăti alocațiile mărite aferente lunii august. Următoarea creștere va fi la începutul anului viitor. Tot în același procent de 20%, deci vor fi două anul viitor la jumătatea anului. Iar la fel și în 2022, astfel încât să ajungem la 100% la finalul anului 2022.

Se vor face creșteri atât acum, în septembrie, cât și două anul viitor 

Se vor face creșteri atât acum, în septembrie, cât și două anul viitor și două peste doi ani. Dacă se ajunge la CCR vom lua o decizie pe acest subiect. Vă asigur că ceea ce noi am fundamentat în vederea creșterii etapizate a alocațiilor se bazează pe ceea ce poate suporta bugetul. (…) Pentru moment suntem organizați fără reproș.

E ușor să promiți, mai ales când ești în afara sistemului. Iar  nu vrei să ții cont că economia trece printr-o perioadă extraordinar de dificilă. E ușor să vii cu idei de dublare peste noapte. Rolul meu a fost să mă asigur că așa cum am luat deciziile. Ele se pun și în aplicare. Nu există nicio zi de întârziere. M-am asigurat că atât pensiile mărite cât și alocațiile se vor livra oamenilor conform calendarului. Pensiile vin mărite în această lună. Chiar de astăzi pentru cei care le primesc în numerar și începând cu14 pentru cei care le primesc pe card. Încercăm să devansăm termenul”.

Ministrul Muncii a anunțat pe Facebook că angajații are se apropie de vârsta pensionarii vor fi anunțați din timp pentru a-și pregăti actele în vederea prezentării lor la casele de pensii.

 „Sistemul este pus în practică”

„Deja se întâmplă această notificare. Sistemul este pus în practică. Sistemul este foarte simplu și are în vedere să-i ajute pe angajați să-și pregătească documentele în vederea prezentării lor la casele de pensii. Caut soluții pentru a scurta perioada în care o persoană trăiește din ultimul salariu până ii vine prima pensie.

Putem să pregătim mai bine acest moment, în avantajul pensionarului. Avem în evidență angajatorii care depun declarații cu privire la contribuțiile plătite pentru angajații lo. Aceia care au lăsat și adresele de e-mail. Noi am trimis în jur de 2000 de mesaje. Cu cât mai multe adrese de e-mail valide, cu atât mai multe mesaje trimise. Fac un apel la angajatori să comunice aceste date”.

Violeta Alexandru contrazice datele potrivit cărora rata șomajului a ajuns la 5,4%. Ministrul Muncii a declarat „rata oficiala a somajului este de 3,7%, înregistrată la agenția responsabilă să proceseze informațiile despre șomerii înregistrați indemnizați sau neindemnizați”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...