ANRP: Primăria Oradea a soluţionat 155 de dosare de retrocedare în noaptea de revelion

Primăria OradeaLa 31 decembrie 2014, Primăria Oradea avea în lucru 552 de dosare de retrocedare, dintre care, pe 1 ianuarie 2015, mai rămeseseră doar 397, potrivit raportării trimise de primarul Ilie Bolojan, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

La solicitarea ANRP, prefecţii au transmis informări cu privire la modul în care autorităţile locale au pus în aplicare, în cursul anului 2014, prevederile Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist.

Răspunsul transmis Prefecturii Bihor de primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, arată faptul că, la data de 31.12.2014, Primăria Oradea avea în lucru 552 de dosare aferente notificărilor depuse în baza Legii nr. 10/2001, iar la data de 01.01.2015, mai avea în lucru 397 de dosare, potrivit ANRP. „Cu alte cuvinte, Primăria Oradea a sărbătorit trecerea dintre ani soluţionând 155 de dosare de retrocedare. Trecând peste amuzamentul provocat de astfel de raportări ale unora dintre autorităţile locale, ANRP atrage atenţia că problematica restituirilor nu cade doar în răspunderea autorităţilor guvernamentale, ci şi în a celor de la nivel local. Răspunsul superficial transmis de Primăria Oradea arată, fără echivoc, că în anumite locuri din ţară încă nu s-a înţeles că în materie de retrocedare şi despăgubire s-a intrat, odată cu apariţia Legii 165/2013, într-o nouă eră, aceea a respectului faţă de cetăţeni şi a transparenţei”, se arată în comunicatul autorităţii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.