ANM: Ce zone din țară vor fi lovite de avertizare de caniculă

Joi și vineri o avertizare de caniculă pentru întreaga țară a fost emisa de meteorologi. In 7 județe din vestul țării va fi Cod roșu, în alte 11 Cod portocaliu, în restul țării fiind Cod galben. Temperaturile maxime vor atinge 39-41 de grade.

Codul roșu este valabil joi și vineri în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș, potrivit ANM. Aici vor fi temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Temperaturile vor fi între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. Noaptea valorile termice nu vor fi mai mici, în general, sub 20-24 de grade.

Zone lovite de valul de căldură

Joi și vineri în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Vor fi temperaturi maxime frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35-37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20-22 de grade. Sunt vizate 11 județe. Respectiv Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj și Olt, potrivit stiripesurse.ro.

În restul teritoriului va fi Cod galben. În zilele de joi și vineri valul de căldură va cuprinde toată țara. Disconfortul termic va fi mare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice vor fi, în general, între 33 și 37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here