miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAmenzi aplicate în continuare pentru nerespectarea ordonanțelor militare, până la publicarea deciziei...

Amenzi aplicate în continuare pentru nerespectarea ordonanțelor militare, până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial

-

Poliția, Jandarmeria și Poliția locală dau amenzi ca și până acum pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Până la publicarea în Monitorul oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea ordonanțelor de urgență prin care au fost aplicate amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare în perioada stării de urgență, au explicat pentru G4media.ro surse din MAI.

”Termenul de motivare și publicare în MOF a deciziei CCR este de 30 de zile. Până atunci, noi aplicăm cadrul legal existent. După publicare, vom respecta cadrul legal din acel moment. Deja, juriștii noștri caută soluții pentru punerea în acord a legislației cu decizia CCR”, au explicat sursele G4media.ro.

„Aplicam în continuare aceleași amenzi, până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. După aceea vom vedea ce se va întâmpla. Nu ne putem pronunța înainte”, a declarat pentru G4media.ro Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Avocatul Adrian Toni Neacșu a declarat că, teoretic, poliția poate da în continuare amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare, însă toate amenzile date sau viitoare, plătite sau neplătite, majorate sau nemajorate, pot fi contestate în instanță în baza deciziei CCR.

”Termenele de contestare nu au curs din pricina stării de urgență. Toate persoanele amendate pot contesta în instanță după 15 mai. Au un termen de 15 zile după data de 15 mai în care pot contesta amenzile în instanță”, a explicat avocatul Neacșu.

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare.

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 34/2020. Actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare și a condițiilor de ieșire din case în perioada stării de urgență.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...