Ambasadorul rus la Bucureşti, convocat la MAE

Ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat la solicitarea ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu.

CITEŞTE ŞI: Aurescu face praf Rusia: O falsă şi grosolană manipulare a realităţii!

Măsura vine după ce președintele Vladimir Putin a anunțat anexarea ilegală a celor patru regiuni ucrainene.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat luni, 3 octombrie 2022, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), ca urmare a demersurilor Federației Ruse de anexare a regiunilor ucrainene Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie”, precizează un comunicat al ministerului.

Conform sursei citate, convocarea ambasadorului Federației Ruse la sediul MAE a făcut parte dintr-un demers mai larg, coordonat, la nivelul Uniunii Europene, pentru transmiterea unui mesaj clar de condamnare a recentelor acțiuni de escaladare din partea Rusiei.

Condamnare fermă

„Cu acest prilej, secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a reiterat poziția României, de condamnare fermă a așa-numitor ‘acorduri’ de intrare în componența Federației Ruse a celor patru regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a trupelor ruse, urmare războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022”, se mai spune în comunicatul instituției citate.

Oficialul român a evidențiat caracterul profund ilegal și ilegitim al demersului făcut de Kremlin, de a încerca justificarea ocupației militare asupra teritoriilor aparținând unui stat suveran, cu încălcarea flagrantă a principiilor de drept internațional, a Cartei ONU, precum și a independenței, suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, precizează MAE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.