Alocație pentru copii în Suedia. De ce acte ai nevoie dacă lucrezi în această țară

FOTO: ddimitrova/Pixabay.com
FOTO: ddimitrova/Pixabay.com

Părinții care lucrează în străinătate pot primi alocație pentru copii. În țările europene, alocația poate depăși 400 de euro și diferă în funcție de numărul de copii și venitul anual al familiei. În acest articol vă prezentăm câteva informații importante pentru cei care vor alocație pentru copii în Suedia.

Părintele trebuie să completeze formularul E411, pe care îl gaseste pe internet si pe care trebuie sa-l depuna fie la Agentia de Prestatii Sociale din Romania, fie la institutia omoloaga din tara in care lucreaza.

În cazul în care copilul locuiește încă în România și nu cu părintele care lucrează în străînătate, acesta va primi diferența dintre alocația din România și cea din statul UE. Totodată, în varianta în care copilul se mută cu părintele în țară de reședința a acestuia, acordarea alocației din România va fi sistată, urmând să se acorde doar cea din statul respectiv. În cazul în care părinții lucrează în țări diferite din UE, pot opta pentru a primi alocația din statul în care acest venit este mai mare. În Suedia, alocația de stat pentru copii este de 98 de euro, iar in Marea Britanie, de 101 euro.

Alocație pentru copii în Suedia. Cum se acordă

Alocația pentru copii este un ajutor financiar care este plătit automat părinților care locuiesc și au copii în Suedia. Aveți alocație pentru copii dacă îndepliniți următoarele condiții:

Suplimentul de familie mare este plătit automat dacă primiți alocație pentru cel puțîn doi copii. Dacă voi și celălalt părinte aveți custodie comună, împărțiți alocația pentru copil. Veți primi câte 625 SEK pe lună. Dacă aveți doi sau mai mulți copii pentru care primiți alocație pentru copii, veți primi în mod automat și suplimentul de familie mare.

Nu trebuie să solicitați alocație pentru copii. Se plătește automat. Banii vor sosi nu mai târziu de dată de 20 a fiecărei luni. Prima alocare se va efectua în luna după nașterea copilului și va fi plătită până în trimestrul în care copilul împlineste 16 ani. Când copilul împlinește 16 ani, nu se va mai primi alocație pentru acesta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.