miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAlexandru Rafila: Coronavirus nu se ia din apa apa mării sau de...

Alexandru Rafila: Coronavirus nu se ia din apa apa mării sau de pe plajă, ci dacă mergi la club

-

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat, luni, că românii care vor meargă în concediu pe litoral trebuie să evite locurile aglomerate.

Cum ar fi cluburile, unde există riscul infectării cu noul coronavirus. Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat că acest virus se transmite şi în timpul verii, potrivit stiripesurse.ro.

Medicul Alexandru Rafila a precizat că numărul de noi infecţii cu noul coronavirus „a crescut moderat sau chiar a rămas asemănător”.

„Discuţia legată de sancţiuni şi de măsuri coercitive ar trebui să începem să o mutăm în zona educării. A convingerii oamenilor care trebuie să înţeleagă acelaşi mesaj indiferent de zona politică din care vin unii sau alţii. Să lămurim oamenii că singura modalitate de a ţine lucrurile sub control şi de a avea o viaţă absolut normală, fără riscuri pentru sănătatea publică, este să respectăm aceste reguli”, a explicat medicul Alexandru Rafila .

Coronavirusul nu se ia din apa mării sau de pe plajă

Întrebat dacă se poate lua coronavirus la mare, Rafila a răspuns: „Depinde de ce faci la mare. Din apa mării nu se ia. De pe plajă nu se ia. Dacă mergi la club şi stai într-un spaţiu foarte aglomerat, interacţionezi cu foarte multe persosane, atunci se ia. Dacă mergem, dansează şi petrec împreună la o anumită distanţă, lucrul ăsta se poate desfăşura fără niciun fel de problemă”, a explicat dr. Rafila.

Întrebat dacă noul coronavirusul dispare în sezonul cald, doctorul Rafila a spus că această ipoteză lansată de unii cercetări nu s-a confirmat.

„Boala se transmite şi în sezonul cald”

„Şi eu am sperat. Dar nu s-a întâmmplat lucrul acesta. Sunt ţări în temperaturile sunt chiar mai mari decât în România. Iar unde transmiterea este intensă . Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iran, America de Sud . Toate aceste supoziţii s-au dovedit în timp că nu au fost sustenabile.

Boala se transmite şi în sezonul cald. Era probabil să se întâmple aşa pentru că în marea majoritate populaţia este receptivă. Se poate îmbolnăvi. Nu are niciun fel de imunitate”, a precizat reprezentantul României la OMS.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...