Alerta meteorologilor. Cod galben și portocaliu de vremea rea în 20 de județe

20 de județe vor intra sub cod portocaliu de ploi torențiale și vijeli. ANM a emis, luni, noi avertizări de vremea rea, în vigoare până marți. Bucureștiul este sub cod galben de furtună până marți la ora 10.00.

O avertizare cod galben în vigoare de luni ora 10.00 până marți ora 10.00. Ea  anunță în cea mai mare parte a țării perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, potrivit stiripesurse.

 Ce județe intră sub codul galben

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Codul galben vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Prahova, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, și Călărași

Alertă de  cod portocaliu 

Luni la ora 13.00 intră în vigoare o alertă cod portocaliu care va expira marți la ora 3.00 și anunță cantități de apă însemnate și intensificări puternice ale vântului.

În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Codul portocaliu vizează județele Satu Mare, Sălaj, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Giurgiu, Teleorman și Olt.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.