Alarmant. Crește numărul copiilor care ajung la spital infectați cu COVID

sursa, foto sursa: Copil internat : digi24
foto sursa Copil internat : digi24

Tot mai mulţi copii ajung la spital infectaţi cu noul coronavirus la Spitalul Clinic de Copii Victor Gomoiu. Secţia COVID de la Spitalul Clinic de Copii Victor Gomoiu își desfășoară activitatea la capacitate maximă.


 Directorul medical la Spitalul Clinic de Copii Victor Gomoiu, Diana Ionescu, spune că situaţia devine din ce în ce mai gravă când este vorba despre copii.

„Sunt afectate toate categoriile de copii”

„Sunt copii de la câteva săptămâni, două săptămâni, trei săptămâni până la adolescenţi, chiar de 17, 18 ani. Deci sunt afectate toate categoriile de copii”, a spus Diana Ionescu.

Avertisment pentru părinţi

Ea avertizează şi asupra simptomelor la care trebuie să fie atenţi părinţii pentru a afla din timp dacă este sau nu infectat copilul.

„În primul rând, dacă copilul prezintă semne de infecţie SARS-CoV2, adică semne respiratorii, digestive foarte importante la copil, gastroenterite, ar trebui anunţat medicul de familie. Iar  copilul să fie testat, fie PCR, fie test antigen”, spune medicul.

Dacă copilul este testat pozitiv, lucrurile stau asemănător ca la adulţi. Medicul de familie îl ţine sub observaţie, îi oferă tratament şi urmăreşte evoluţia bolii. Dacă boala se agravează, copilul este internat.

„Ştim deja că micuţii fac forme uşoare de boală. Există un procent care merge spre forme medii sau spre forme grave. Să nu uităm, acea complicaţie care apare după maladia COVID-19 la copii, care se numeşte Pims, sindromul Pims. Ea există şi am avut cazuri multe pe parcursul ultimului an”, adaugă ea, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.