Accident feroviar grav în Gara CFR Galați. Grindeanu cere o anchetă și măsuri rapide

O locomotivă a lovit în plin un tren de călători, rănind patru persoane. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a cerut verificări și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs sâmbătă seara în Gara Galați.

CFR Călători a anunțat că printre victime sunt trei angajați ai companiei.

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. În urma impactului,  din primele informații au fost rănite 4 persoane aflate în tren. 3 dintre acestea sunt mecanicul, conductorul si seful de tren, dar si un calator, pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanță, aceștia fiind  preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. În tren se afla 1 călător. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflata la fata locului”, a anunțat CFR prin intermediul unui comunicat de presă.

Ministrul Grindeanu cere o anchetă

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.