A plecat dintre noi marele jurnalist Horia Alexandrescu. Avea 74 de ani

Horia Alexandrescu

Cunoscutul om de presă Horia Alexandrescu, fondator al mai multor ziare şi preşedinte al Asociaţiei Române a Profesioniştilor Mass Media, a murit la vârsta de 74 de ani.

Anunţul a fost făcut de fiica sa pe Facebook. Anca Alexandrescu a publicat luni mesajul „Tata a plecat…”, fără să dea detalii.

Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”.

A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, iar din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului. Din 1989, gazetarul a trecut la secţia sport a Tineretului Liber.

După Revoluţie, a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, după care, redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat ziarul Sport Star.

HoriaAlexandrescu a fost co-fondator al cotidianului Curierul Naţional, unde a fost şi director general. În 1993 a părăsit a pus bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care a fost şi director general. A părăsit şi acest ziar în anul 2001 şi a înfiinţat cotidianul Independent.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.