A început Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste

Bucureștenii sunt așteptați, cu mic, cu mare, la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.LOVED, ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul este găzduit, de luni, de Sala Happy Cinema, din Liberty Mall.

Festivalul este dedicat atât adulților cât și copiilor și combină prezentarea de film cu ateliere, workshopuri și conferințe dedicate artei cinematografice, comunicării, teatrului și artelor vizuale.

Festivalul este dedicat iubirii, cel mai profund, complex și puternic sentiment uman. Fiecare proiecție din cadrul festivalului încearcă să surprindă o fațetă a acestui sentiment care a aprins și continuă să aprindă imaginația artistică și filosofică a oamenilor.

Programul festivalului include filme celebre de dragoste – Dr. Zivago, Departe de Africa, filme de copii  –  Mica Sirenă, Ferdinand, workshop-uri dedicate machiajului de film și efectelor speciale în cinematografie, revoluției digitale și transformării industriei cinematografice, ateliere de desen, pictură, machiaj de film.

Festivalul a debutat cu o Gală de deschidere plină de surprize: un recital extraordinar al sopranei Felicia Filip și o primă sesiune de film dedicată scurt metrajului de dragoste românesc. Alături de participanți am vizionat scurt metrajele „Undeva în Moldova”, „Taina inimii” și „Epava”. În sală, alături de spectatori, s-au aflat regizorii Ligia Ciornei (Undeva în Moldova), Florin Costache (Taina inimii) și actorii Isabela Neamțu, Adrian Găzdaru (Undeva în Moldova) și Constantin Florescu, actor principal în scurt metrajul „Epava”.

Alături de Festivalul de la Mons – Belgia și Festivalul de la Varna – Bulgaria, B.LOVED este unul dintre cele trei festivaluri de cinematografie din lume, dedicate iubirii.

Asociația PRO FAMILIA este o organizație nonguvernamentală care implementează proiecte în domeniile socio-cultural și educativ din anul 1990. Dintre proiectele dezvoltate de aceasta amintim Festivalul de Film Ecologist ECO Fest, Săptămâna Culturii și responsabilității pentru bunici și nepoți, Manifest pentru sănătatea pământului, Români pentru Români 2013, Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Adolescenți – Dream Fest Cinema (2011-2014 în Slatina și 2015-2016 în București), turneele europene Callatis Euro Tour Etnosimfonica (2007) și Balade din Carpați (2008).

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.