miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categorieNoul coronavirus, studiat pe stadioane. Ce doresc să afle cercetătorii

Noul coronavirus, studiat pe stadioane. Ce doresc să afle cercetătorii

-

O echipă de cercetători a pulverizat picături fine asemănătoare salivei peste tribunele goale ale celui mai mare stadion de fotbal din Olanda.

Ei vor să modeleze felul în care aerosolii circulă prin aer atunci când suporterii ovaţionează la un meci de fotbal.

Care este scopul cercetărilor

Cercetătorii speră să afle mai multe informaţii despre comportamentul aerosolilor, particule purtate de aer. Ei pot transmite coronavirusul între membrii unei mulţimi. Ei speră astfel că vor putea să le îndepărteze din aer. Dar şi să permită fanilor revenirea pe stadioane şi în sălile de concert.

Există foarte puţină informaţie în literatură de specialitate despre comportamentul aerosolilor într-un astfel de mediu”, a precizat conducătorul cercetării, Bert Blocken.

Unde au loc testele

Testele se desfăşoară pe Johan Cruyff Arena din Amsterdam, stadionul echipei Ajax Amsterdam. 

”Vrem să obţinem informaţii fundamentale în ceea ce priveşte comportamentul aerosolilor pe un stadion plin de suporteri ai echipelor de fotbal. Cu ajutorul tehnologiilor de purificare a aerului, se pot reduce în mod drastic concentraţiile. Iar stadioanele ar deveni sigure în ceea ce priveşte transmiterea virusului prin aerosoli”, a mai spus cercetătorul.

În lumea ştiinţifică există un consens tot mai mare privind faptul că transmiterea prin aerosoli este una dintre modalităţile de răspândire a noului coronavirus. Acest lucru deşi nu se cunoaşte cu exactitate în ce măsură.

Cercetarea ar putea oferi informaţii în ceea ce priveşte modalitatea de minimizare a concentraţiei de aerosoli şi de limitare a riscului epidemiologic, a precizat Blocken.

Cu ajutorul modelării computerizate, datele colectate în urma mai multor săptămâni de teste vor fi extrapolate. Scopul este de a arăta care sunt efectele în cazul unei mulţimi de circa 55.000 de oameni.

Experimente în condiții reale

Cercetătorii speră să primească în curând autorizaţie pentru a experimenta în condiţii reale, cu o mulţime alcătuită din 730 de membri ai galeriilor de fotbal. Ei vor fi  aşezaţi unul aproape de celălalt.

Scopul final este că mulţimile de spectatori să se poată întoarce pe stadioane, a mai spus Blocken,. Acest lucru fiind posibil prin testarea pe scară largă pentru COVID-19, purtarea măştilor şi ventilaţie.

”Încercăm să ne menţinem pe linia de plutire”

Este exact lucrul de care Johan Cruyff Arena are nevoie pentru a supravieţui, a declarat directorul acesteia pentru Reuters.

”Este o construcţie costisitoare. Iar veniturile au ajuns la mai puţin de jumătate în comparaţie cu perioadele anterioare. Aşa că avem pierderi în fiecare lună”, a spus Henk Markerink, potrivit stiripesurse.ro.

”Încercăm să ne menţine pe linia de plutire, dar nu ar trebui să dureze mai mult. Deoarece , într-un final, nu vor mai exista finanţe”, a adăugat acesta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...