400 de persoane cercetate de polițiști pentru emiterea ori folosirea de certificate de vaccinare fictive

Omicron

Polițiștii români cercetează 400 de persoane pentru emitere ori folosire de certificate de vaccinare fictive. Sunt 200 de anchete pe rol la ora actuala.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, la videoconferinţa convocată de premierul Florin Cîţu. Ministrul Bode a spus că structurile MAI fac mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele sau certificatele false de vaccinare.

Scopul acestor acţiuni este limitarea la minimum posibil a practicii utilizării adeverinţelor sau certificatelor de vaccinare false, prin care sunt puşi în pericol toţi cei din jur.

„Este un gest imoral și incalificabil pentru cei acceptă așa ceva, din rândul personalului medical. Este dezonorant pentru profesie. Este dezonorant pentru tine ca persoană și nu aș vrea să cred că sunt persoane care fac chestia asta pentru bani”, a spus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Aș vrea să atrag atenția pentru cei care încearcă să-și procure un certificat digital – sistemele care generează aceste certificate îi vor identifica mai devreme sau mai târziu. Este un sistem în care sunt mai multe puncte în care este verificată autenticitatea. Inclusiv la punctele de trecere a frontierei”, a adăugat acesta

Baciu a amintit că cei care nu vor să se vaccineze pot face un test COVID-19.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here