1500 de militari vor defila pe sub Arcul de Trimf de Ziua României

Românii sărbătoresc pe 1 decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istorie.

CITEŞTE ŞI: Iohannis a promulgat o lege care-i socotește bolnavi și-i monitorizează pe toți românii care intră într-o sală de jocuri de noroc. DOCUMENTE

În urmă cu 104 ani, la data de 1 decembrie 1918 a fost convocată la Alba Iulia Marea Adunare Națională, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire a Transilvaniei cu România, fiind votată în unanimitate.

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. Același act normativ stabilea că Ziua Națională pe 1 decembrie este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți angajații. Cu acest prilej românii sărbătoresc Ziua Națională, pentru care autoritățile au pregătit noi manifestări, în marile orașe ale țării, inclusiv în Capitală.

Potrivit Ministerului Apărării, peste 1500 de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf, în același timp vor trece și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la paradă.

Klaus Iohannis va depune o coroană de flori

Ca în fiecare an, la începutul ceremoniei va fi intonat Imnul Național al României. Președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori în memoria eroilor căzuți la datorie, pentru reîntregirea neamului românesc, în timp ce se va ține un moment de reculegere. De data acesta defilările de Ziua Națională a României se vor desfășura fără restricții de pandemie.

În București vor avea loc cele mai impresionante manifestări, care se vor derula în Piața Arcului de Triumf. Aici sunt așteptați începând cu ora 11:00 peste 1500 de militari și specialiști din mai multe instituții: MApN, MAI, SRI, STS, ANP.

Totodată, vor lua parte și aproape 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 vor fi aeronave, care vor survola, ca pentru o parada militară, deasupra Arcului de Triumf.

În premieră, vor trece pe sub Arcul de Triumf două blocuri de defilare formate din militari din Grupul de Luptă NATO de la Cincu și celebrii luptători din Divizia 101 Aeropurtată a Armatei SUA, dislocați la baza militară din Constanța, Mihail Kogălniceanu. Totodată, la paradă vor fi prezentate și noile tehnici militare, și anume transportatoarele Piranha 5 în gamă Complet?.
Autoritățile sunt pe ultima sută cu repetițiile pentru defilare. La parada militară de 1 decembrie vor participa și militari străini. Nu vor lipsi de la evenimentul grandios nici militarii străini aflați pe teritoriul țării noastre și proveniți din țări precum: Belgia, Portugalia, Republica Moldova, SUA, Țările de Jos, Macedonia de Nord etc. Totodată, se vor putea vedea și aeronave de luptă din: Italia, Spania, SUA, Spania sau Canada.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.