Premiere la Arad și Sfântu Gheorghe

După ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Arena Francisc Neuman din Arad, echipa de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat pentru prima oară în istoria sa Supercupa României.

Meciul de la Arad a fost primul în care a fost utilizat sistemul de arbitraj video (VAR) din istoria competiţiilor de fotbal din România.

Sepsi OSK, club înfiinţat în 2011, a reuşit să câştige al doilea său trofeu în acest an după Cupa României. Antrenorul formaţiei covăsnene, italianul Cristiano Bergodi, se află la cea de-a doua Supercupă a României din carieră, după succesul cu Rapid din 2007.

Primul gol al întâlnirii de sâmbătă seara a fost înscris în minutul 2, când Adrian Păun a reuşit să îl învingă pe portarul formaţiei covăsnene cu un şut lângă bară, de la 14 metri lateral stânga, după o pasă a lui Marko Dugandzic.

Deşi a preluat conducerea pe tabela de marcaj încă din debutul meciului, campioana României a continuat să atace, controlând prima repriză.

Aceasta îşi putea majora avantajul în minutul 30 prin Ciprian Deac, al cărui şut a fost respins cu dificultate de portarul Roland Niczuly. Imediat, mingea a fost recuperată de Dugandzic, care i-a pasat lui Deac, însă de această dată şutul lui a trecut peste poartă.

Sepsi a reuşit să creeze pericol la poarta campioanei abia în ultimele minute ale primei reprize. Mai întâi Cosmin Matei a trimis foarte aproape de bară de la 30 de metri, pentru ca în minutul 3 al prelungirilor tot el să reuşească egalarea.

Acesta a trimis în plasă de la 6 metri, dintre doi jucători ai campioanei României, o centrare deviată a lui Tudorie de pe partea dreaptă.

Repriza secundă

În repriza secundă CFR Cluj a ratat ocazii prin Petrila în minutul 66 şi Yeboah în minutul 87, în timp ce deţinătoarea Cupei României a ratat o şansă importantă în minutul 54 prin A. Dumitrescu.

Golul victoriei formaţiei covăsnene a fost înscris de venezueleanul Mario Rondon, cel care până în vara anului 2021 a jucat la CFR Cluj.

Rondon l-a învins pe Bălgrădean cu capul în minutul 85, din 7 metri, după o centrare a lui Ştefănescu de pe partea dreaptă.

Campioana României a încheiat ultimele minute ale partidei în 10 oameni, Roger Rodrigues fiind eliminat pentru o lovitură cu cotul în faţă aplicată lui Francisco Santos.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.