Numele lui Putin a fost scandat la Istanbul

Foto: https://www.facebook.com/Fenerbahce
Foto: .facebook.com/Fenerbahce

Numele lui Vladimir Putin, care a ordonat armatei ruse să invadeze Ucraina, a fost scandat miercuri de suporterii echipei de fotbal turce Fenerbahce Istanbul în timpul meciului cu  Dinamo Kiev.

Ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar, a condamnat scandările suporterilor turci în favoarea şefului statului rus.

Dinamo Kiev, echipă antrenată de tehnicianul român Mircea Lucescu, a învins miercuri seară, la Istanbul, cu 2-1 după prelungiri în manşa secundă a turului al doilea preliminar al Ligii Caampionilor.

„Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră”, a reacţionat ambasadorul pe Twitter.

„Sunt recunoscător poporului prieten turc pentru susţinerea Ucrainei şi reacţia la aceste comentarii nepotrivite ale unor suporteri”, a adăugat Vasil Bodnar.

Conform presei din Turcia, atmosfera a fost una tensionată după primul gol marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în min. 57. Suporterii lui Fenerbahce au început să scandeze numele preşedintelui rus, conform imaginilor difuzate pe reţelele de socializare.

Reacția lui Lucescu

Presa din Turcia a afirmat că antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

„Totul a funcţionat conform planurilor şi am câştigat. Dar nu am luat în calcul suporterii. Nu mă aşteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat”, a reacţionat Lucescu într-un interviu televizat.

„Mi-e ruşine pentru aceşti suporteri ai lui Fenerbahce. Să le fie ruşine! Dinamo Kiev dorea victoria pentru a o dedica soldaţilor care apără ţara. Îi felicit”, a scris pe Twitter jurnalistul turc Cengiz Candar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.