Putin provoacă Occidentul: Nu am început încă lucrurile serioase în Ucraina

Putin și Șoigu
Foto: pravda,com.ua

Vladimir Putin susţine că Moscova „nu a început încă lucrurile serioase” în Ucraina și i-a provocat pe occidentali să învingă Rusia „pe câmpul de luptă”.

„Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!”, a declarat joi Putin în timpul unei reuniuni cu şefii grupurilor politice din camera inferioară a Parlamentului, transmisă la televiziune.

„Am auzit de mai multe ori că Occidentul vrea să se lupte cu noi până la ultimul ucrainean. Este o tragedie pentru poporul ucrainean. Însă pare că totul se îndreaptă în această direcţie”, a adăugat el.

Aceste declaraţii războinice survin în contextul în care SUA şi ţările europene şi-au accelerat în ultimele săptămâni livrările de arme către Kiev, care încearcă să frâneze avansul trupelor ruse în estul Ucrainei.

„Oamenii nu vor o astfel de viaţă”

„Toată lumea trebuie să ştie că nu am început încă lucrurile serioase” în Ucraina, a mai afirmat el în acest discurs, unul dintre cele mai dure din ultimele săptămâni.

Putin nu a anunţat totuşi o extindere a operaţiunii militare şi nici alte iniţiative concrete.

„În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Însă cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi”, a adăugat preşedintele rus.

Folosind o retorică ce aminteşte de cea a liderilor sovietici din timpul Războiului Rece, Putin a denunţat de asemenea „liberalismul totalitar” occidental şi a spus că ofensiva din Ucraina marchează începutul unei tranziţii dintr-o lume marcată de „egocentrismul mondializat american spre o lume cu adevărat multipolară”.

„În majoritatea ţărilor, oamenii nu vor o astfel de viaţă sau un astfel de viitor. S-au săturat să cadă în genunchi şi să se umilească în faţa celor care se cred excepţionali”, a mai spus el.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.