La minifotbal stăm bine

După ce a învins echipa Cehiei, cu scorul de 2-1 la loviturile de departajare, echipa României s-a calificat, joi seara, în semifinalele Campionatului European de minifotbal – EMF EURO 2022, de la Kosice.

Tricolorii au fost la egalitate cu campioana europeană en titre după timpul regulamentar (50 de minute), reuşind să se impună la loviturile de la 7 metri, prin golurile marcate de Marius Balogh şi Răzvan Plopeanu.

România a avut un jucător eliminat pentru două cartonaşe galbene în finalul timpului regulamentar (min. 49), Andrei Victor Moldovan.

Cu Bulgaria

În penultimul act al competiţiei, România va înfrunta Bulgaria, care a trecut cu 3-1 de Franţa în alt sfert de finală. Cealaltă semifinală va opune echipele Azerbaidjanului şi Kazahstanului.

Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, finală pierdută cu scorul de 1-4.

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia).

Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.

În total, 24 de echipe participă la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, au obţinut calificarea în faza optimilor de finală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.